Vaalikokous ja pikkujoulut

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
Date(s) - 11/12/2020
18:00 - 22:00


 

Tervetuloa mukaan Teekkarien LVI-kerhon vuoden viimeiseen, muttei suinkaan vähäisimpään tapahtumaan, eli vaalikokoukseen ja pikkujouluihin!

Oletko kiinnostunut yhdistystoiminnasta, LVI:stä, talotekniikasta tai rakennusten energiatekniikasta? Jäitkö ilman hallituspaikkaa? Etkö päässyt tänä vuonna killan raatiin tai muun AA-kerhon hallitukseen? Ei hätää, sillä Teekkarien LVI-kerhon pikkujoulut ovat samalla vaalikokous, jossa valitaan uusi hallitus vuodelle 2021. Hallituksen tehtävänä on päättää vuoden aikana järjestettävistä tapahtumista, organisoida niiden järjestely ja vastata kerhon yhteyksistä yritysmaailmaan.

Vaalikokoukseen ja pikkujouluihin ovat tervetulleita niin vanhat kuin uudet tieteenharjoittajat. Astu siis rohkeasti ehdolle vaaleissa!

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi vaalikokous ja pikkujoulut järjestetään 11.12.2020 alkaen kello 18:00 etänä Teamsin kautta, joten tapahtumaan osallistuminen onnistuu helposti kotisohvaltakin! Lisäksi Teekkarien LVI-kerho tahtoo muistaa osallistujia pienellä jouluyllätyksellä, joka noudetaan etukäteen sovittuna aikana.

Ilmo vaalikokoukseen ja pikkujouluihin aukeaa tällä sivulla 13.11.2020 kello 12:00 ja sulkeutuu 6.12.2020 kello 23:59. Muista ilmoittautua tapahtumaan ajoissa! Huomioithan, että tapahtuma on tarkoitettu vain kerhon jäsenille, sillä äänioikeus kokouksessa perustuu jäsenyyteen. Pidä siis huoli, että jäsenmaksusi on maksettuna ennen kokouksen alkua.

Ilmoita kiinnostuksestasi hallitustehtäviin osoitteessa: https://forms.gle/RtnwJcziiyHebyCz7

Tällä tavoin informoimme ilmoittautuneita toisista kanssahakijoista, jotta kaikki voivat valmistautua vaalikokoukseen ilman turhaa jännitystä! 🙂

Nähdään Teamsissa!

 

Alla on vielä esittelyt hallitustehtävistä:

Puheenjohtaja
Puheenjohtajan tehtäviin kuuluu kutsua kerhon hallitus koolle ja johtaa hallituksen kokouksia. Puheenjohtaja vastaa kerhon asioista ja varmistaa, että kerhon toiminta on sääntöjen mukaista. Puheenjohtaja on kerhon edustaja erilaisissa tapahtumissa ja muissa kokouksissa, joita järjestetään vuoden aikana. Lisäksi puheenjohtaja vastaa osaltaan tulevien tapahtumien järjestämisestä, rahoituksen hankkimisesta ja aikataulutuksesta. Puheenjohtajan rooli on vastuullinen, mutta myös antoisa.

Varapuheenjohtaja
Varapuheenjohtajan tärkein tehtävä on avustaa puheenjohtajaa. Mikäli puheenjohtaja on estynyt, varapuheenjohtaja korvaa puheenjohtajaa. Tämän vuoksi varapuheenjohtajan on tärkeää olla perillä kerhon asioista sekä sisäisesti että ulkoisesti. Varapuheenjohtajan tehtävät ovat mitä laaja-alaisempia, sillä jos joku hallituksen jäsen tarvitsee apua jossain, esimerkiksi koulukiireiden takia, varapuheenjohtaja voi lieventää kyseisen henkilön työtaakkaa auttamalla. Varapuheenjohtaja voi hyvin olla uusi tulokas, mutta ennakkokäsitys kerhon toiminnasta muun muassa tapahtumien kautta on hyödyksi, vaikkakin ei välttämätöntä. Muu samantyyppisen toiminnan kokemus on myös hyödyksi.

Webmaster
Webmaster huolehtii kerhon nettisivuista, tiedotuksesta sekä sähköpostilistoista. Lisäksi kerhon sometilit (Facebook ja Instagram) ovat Webmasterin vastuulla, joten Webmasterina pääsee käyttämään myös taiteellista silmää. Nettisivut ovat tehty WordPressillä, jonka käyttö on helppo opetella, jos se ei ole aikaisemmin tuttu. Nettisivujen käytöstä on myöskin saatavilla selkeät, käytännössä kaiken kattavat, vuosien saatossa hioutuneet ohjeet seuraavalle Webmasterille. Webmasterin tehtävä ei vaadi aikaisempaa hallituskokemusta, joten se soveltuu hyvin innokkaalle ensikertalaisellekin.

Sihteeri
Sihteerin pääasiallinen tehtävä on huolehtia hallituksen ja yhdistyksen kokouspöytäkirjojen luomisesta ja dokumentoinnista. Sihteeri voi lisäksi olla mukana myös muissa, pienemmissä, puheenjohtajan määräämissä avustustehtävissä. Sihteerin tehtävä ei vaadi aikaisempaa hallituskokemusta ja siten soveltuukin erinomaisesti myös ensikertalaiselle. Sujuvasta kirjoitustaidosta ja huolellisuudesta on sihteerille kuitenkin hyötyä, sillä kokouspöytäkirjat ovat talousdokumenttien ohella kerhon virallisia asiakirjoja.

Rahastonhoitaja
Rahastonhoitajan tehtävissä pääsee toimimaan yhdistyksen taloushallintoon kuuluvien asioiden parissa. Rahastonhoitaja pitää kirjaa kerhon tuloista ja menoista. Rahastonhoitaja maksaa kerhon laskut, laskuttaa mm. kannatusjäsenyysmaksut yrityksiltä, valvoo jäsenmaksujen kertymistä sekä arkistoi maksutositteet. Tilinpäätöksen laatiminen tilikauden lopussa kuuluu myös rahastonhoitajan tehtäviin. Rahastonhoitajan tehtäväkään ei vaadi aikaisempaa hallituskokemusta, joten sopii hyvin huolellisesti asiat hoitavalle ensikertalaiselle.

Excumestarit (2kpl)
Excumestareiden päätehtävänä on yritysvierailujen järjestäminen. Tutuksi tulevat alan eri yritykset ja mahdolliset tulevat työnantajat. Pääset luomaan omia suhteita ja ylläpitämään, parantamaan sekä mahdollisesti luomaan uusia yrityssuhteita. Excumestareiden taidonnäytteenä toimii vuosittainen Kotimaan pitkä – excursio, joka on muutaman päivän pituinen Suomen valloittava excursiomatka. Excumestarina tulet toimimaan eri yritysten toimijoiden kanssa ja kontaktiverkkosi luultavasti kasvaa potentiaalisilla työnantajilla. Tehtävä ei vaadi aikaisempaa hallituskokemusta. Aiemmat alan yrityskontaktit ovat eduksi mutta eivät toki välttämättömiä.

Isäntä (ja/tai Emäntä)
Isännän näkyvin tehtävä on pitää huoli siitä, ettei kerhon tapahtumissa kenenkään tarvitse nähdä nälkää tai olla janoissaan. Isännän tehtäviin kuuluu myös ylläpitää kerhohuoneen kahvitarpeistoa täydentämällä kahvi- ja maitoreserviä tarpeen mukaan. Isäntä myös auttaa muuta kerhon hallitusta tapahtumien järjestämisessä ja yleensä muu hallitus Isäntää ruoka- ja juomaratkaisuissa. Isännän tehtävässä ei tarvita aikaisempaa hallituskokemusta, joten se sopii hyvin innokkaalle ensikertalaiselle. Kokkaustaidoista ei ole tässä tehtävässä haittaa. Tärkein ohjesääntö isännälle on, “Mieluummin liikaa, kuin liian vähän.”

Juottaja
Hallituksessa juottajan tehtäviin kuuluu apulaisena häärääminen sekä nimensä mukaisesti juoman laadusta ja määrästä huolehtiminen. Juottaja sopii erinomaisesti ensimmäiseksi hallituspaikaksi, jossa pääsee oppimaan hallituksen tavat ja muiden tehtävien sisällöt, sekä helposti jatkamaan seuraavaan kauteen mieleiseksi kokemassaan tehtävässä.

Kerhon hallituksessa saa olla sääntöjen mukaan maksimissaan 15 henkilöä. Yllä on lueteltu tyypillisimmät hallitustehtävät, mutta niiden lisäksi on siis mahdollisuus keksiä myös uusia tehtäviä tai ottaa olemassa olevaan tehtävään 2 henkilöä, jotta kaikki 15 paikkaa saadaan halutessa täytettyä.